VIA SCRIPTORIA

VIA SCRIPTORIA

VIA SCRIPTORIA

Voturi 0 Voturi / 58 Vizite

VIA SCRIPTORIA (VIA SCRIPTORIA) cu sediul in Cluj-Napoca, judetul Cluj Ciocarliei nr. 36, ap. 23 , adaugata in portalul Pagini Europene in data de 24 Octombrie 2014
Tip:
Societate cu Raspundere Limitata(SRL)
Cod Fiscal:
30089604
Nr. Reg. Com.:
J12 /1076 /2012
Adresa Web:
Ciocarliei nr. 36, ap. 23 , Cluj-Napoca, Judetul Cluj

Obiecte de Activitate

Descriere

Firma noastra este o editură independentă, care s-a născut ca un spațiu al experimentării, dincolo de un simplu program editorial; un atelier în care din cititori am devenit editori, purtați de pasiunea pentru cartea de calitate.  Schimbarea ne-a părut tot atât de naturală precum dorința fiilor de a deveni la rândul lor părinți.

     În vremea chestionării valorilor, mai este editorul unul din profeții cetății, rol pe care i-l rezervă societățile moderne? Întrebarea apasă mai mult asupra micului editor. Aceasta, dacă nu e un simplu antreprenor ghidat exclusiv de dorința succesului commercial, într-un domeniu redus la statutul de ramură a industriei deentertainment. Făcând ecou unei ziceri orientale, noi credem că rolul editorului independent e mai degrabă de a surprinde orizontul larg al întrebării decât de a aduce neapărat răpunsuri. Credem că vitalitatea unei culturi depinde și de calitatea micului editor, cu adevărat independent, liber de constrângerile editării industriale.

     Editura Via propune un program editorial centrat pe problematica valorilor, în declinarea lor tradițională sau în cea culturală recentă. Cărțile Via vor să participe la dialogul timpului nostru despre valori, fie ele înțelese ca realități date sau ca noțiuni construite. Proiectul Via înțelege să contribuie astfel la ceea ce s-ar putea numi dezosificare axiologică, etapă necesară evitării oricărei fosilizări a valorii. Fiecare volum se vrea a fi o contribuție la edificarea unei autentice culturi dialogice.

     Axat într-un prim timp pe editarea de carte religioasă pentru copii, proiectul editorial vizează atingerea progresivă a zonei culturale și a celei științifice. Deschiderea înspre proiecte literare originale ține de ambiția noastră de a cultiva litera vie, roditoare.

Produse Vizitate Recent

Scroll
Afisare detalii.