Fotograf nunta, un serviciu necesar sau un moft?

Piata fotografiei in general este o piata inca in formare in Romania. Odata cu avansul tehnologic si marirea puterii de cumparare in general a romanilor, tot mai multi investesc in aparatura fotografica, fie ca este vorba de aparatura entry level sau din gama profesionala.

Insa cel mai frumos fenomen la care asistam este nevoia si cererea tot mai mare de fotografie de calitate. Fie ca vorbim de evenimente private sau de familie fie ca vorbim de conferinte si lansari de diverse servicii si produse, din ce in ce mai multi apeleaza la un fotograf profesionist pentru a captura in imagini cele ce se intampla.

Iar printre momentele cele mai atractive pentru a fi surprinse in imagini de calitate o reprezinta nunta. Fotografia de nunta din Romania s-a dezvoltat enorm de cand a aparut era digitala. Tot mai multi tineri se indreapta spre aceasta cariera si tot mai multi tineri viitori miri doresc sa angajeze un fotograf nunta pentru a le oferi cele mai frumoase amintiri ale momentului lor special. Insa cat de necesar este acest serviciu si cati dintre noi il considera un moft, urmeaza sa clarificam imediat din perspectiva unui fotograf de nunta cu multa experienta.

Inca de cand am inceput sa fac fotografie de nunta, am inteles ca cei care ma angajeaza nu o fac doar pentru ca asa da bine sau ca sa vada invitatii ca au angajat un fotograf, ci doreau cu adevarat sa le ofer amintiri, imagini cu viata, in care sa isi vada bucuria si fericirea peste ani si ani.

De-a lungul acestor ani in care am facut fotografie de nunta in calitate de fotograf evenimente am intalnit toate tipurile de clienti, de la oameni care nu pun absolut deloc accent pe amintiri, ci angajeaza fotograf doar pentru ca asa se face si trebuie sa aiba si ei, pana la oameni care si-au organizat nunta in jurul disponibilitatii mele.

Din pacate este adevarat ca pentru unii fotografia de evenimente poate fi doar un moft, insa pentru majoritatea clientilor cu care am intrat in contact, fotografia reprezinta o bucatica din dragostea pe care ei o poarta momentelor de neuitat din viata lor. Pentru acestia din urma merita sa faci aceasta meserie frumoasa. Probabil de aceea pe multi tineri in ziua de astazi ii tenteaza aceasta activitate si cand ajung sa o faca cu adevarat si cu suflet, realizeaza ca au cea mai frumoasa meserie din lume.

Va astept oricand pe blogul meu pentru a citi doar cateva din povestile pe care le spun in imagini.

Comentarii


Nu sunt comentarii

Scroll
Afisare detalii.