Cautare

Finantare rapida pentru mica ta afacere
Gazduire  Web Hosting Romania

Comentarii Recente

Creativitatea unui fotograf nunta si artificiile folosite

In fotografia de nunta creativitatea este o piatra de hotar si delimitarea intre a avea clienti si nu. Pentru un fotograf nunta este foarte important sa fie creativ si sa se foloseasca de tot ce are imprejur astfel incat sa transforme niste banale poze in amintiri pretioase pentru clientii sai. De aceea m-am hotarat sa abordez acest subiect si sa va descriu o serie din artificiile folosite de mine pentru a fi cat mai creativ in ziua nuntii. Pentru ca trebuie sa retinem, nunta este un eveniment alert dar extrem de important si de multe ori datorita stresului si timpului insuficient uitam sa fim creativi, dar mai mult de cat atat multi fotograf de nunta intra in panica si ceea ce ofera nu sunt cu mult mai bune decat niste poze realizate cu un telefon mobil.

In primul rand pentru a fi creativ, eu imi setez dinainte o tema pe care doresc sa o abordez la fiecare nunta, acel ceva pe care nu l-am mai facut si cu care imaginile mele ajung sa fie la nivelul asteptarilor clientilor mei, pentru ca pentru asta m-au angajat... Apoi cu fiecare tema propusa incerc sa fac mai mult decat mi-am propus de fapt si incerc sa creez imagini total atipice prin care mesajul sa fie inteles exact cum l-au transmis subiectii fotografiati.

Apoi pentru a putea fi relaxat in timp ce imi pun in opera creativitatea am intotdeauna un asistent alaturi de mine. Asistent pe care il rog sa ma ajute de fiecare data cand am nevoie sa fac anumite cadre unde am nevoie de lumina artificiala si nu numai, dar mai ales cand vreau sa ma joc destul de mult, il rog pe el sa ia cadrele sigure cu mirii astfel incat sa pot obtine acele unghiuri neconventionale in fotografiile mele.

Pentru a-mi spori creativitatea la fiecare eveniment fotografiat, si sunt sigur ca orice fotograf profesionist cu exerienta care se respecta face acest lucru, aduc elemente de care sa ma folosesc in mod creativ. Spre exemplu nu de putine ori am folosit fumigene colorate pentru a crea ceva care nu este la fel cu celelalte nunti fotografiate, sau la restaurant ma folosesc de acele artificii clasice de brad pentru a face o iesire spectaculoasa mirilor mei. E drept ca aici trebuie sa ne ajute si locatia, pentru ca fara o locatie potrivita indiferent de tematica evenimentului, nu poti obtine cadre spectaculoase.

In fond, creativitatea exact ca pofta de mancare, vine in timp ce creezi. Degeaba setam teme de acasa daca nu ne simtim in largul nostru cand facem fotografie de evenimente. Important este sa ne placa si sa ne dorim sa ne depasim cu fiecare eveniment avut.

In fotografia de botez situatia sta asemanator, de fiecare data cand am un botez de fotografiat, in functie de concursul parintilor, incerc sa inovez si sa inventez tot felul de cadre creative incat fotografiile lor sa fie altfel decat ceea ce vad la majoritatea altor fotografi de evenimente. Pentru mine cand sunt fotograf botez, este foarte important ca satisfactia parintilor sa fie maxima si sa le insuflu un sentiment de siguranta cand este vorba despre amintirile copilului lor. Pentru ca de multe ori importanta unui botez este de zeci de ori mai mare decat cea a unei nunti.

Concluzionand putin zona de creativitate, este important sa fim liberi de stereotipuri, sa incercam sa nu copiem si sa inventam noi situatii pe care le consideram incredibil de creative si frumoase. Ca sfat, incearca sa iti setezi niste teme de acasa, alegeti un asistent, joaca-te cu lumina si culorile disponibile, totul va fi superb!

Comentarii


Nu sunt comentarii

Scroll
Afisare detalii.