Conferintele fotografilor de nunta si ce avem de castigat din participare

Conferintele Fotografilor din Romania

In Romania anual au loc 2 mari conferinte ale fotografilor de nunta, una la Mamaia si una la Sibiu. Ambele sunt evenimente unde participa de la 300 de fotografi profesionisti in sus, deci evenimente pe care le putem categorisi ca fiind conferinte mari. Fiecare se desfasoara de-a lungul a cel putin 3 zile, in care avem parte de speakeri din domeniul fotografiei de nunta, oameni de marketing, promotori ai brandurilor cu care lucram si oameni cu multa multa experienta in arta fotografica in general. Pentru ca sunt fotograf nunta, recomand tuturor pasionatilor si fotografilor de nunti sa ia parte la astfel de conferinte de unde au ocazia de a invata extrem de multe lucruri noi, sa inteleaga modele de business de succes, sa inteleaga strategii de marketing si promovare in mediul online, si sa cunoasca alti colegi de breasla alaturi de care va puteti dezvolta business-ul si va puteti face cunoscuti.

Cele doua conferinte se numesc Shootless (Sibiu) si Wedcamp (Mamaia), si ambele sunt organizate de fotografi ca si noi, dornici sa reuneasca profesionistii din aceasta breasla in scopul unei mai bune educatii si a promovarii acestui tip de serviciu ca fiin un serviciu de nunta premium. Nu v-ati saturat sa dati tot timpul de clienti in cautare de ieftin si foarte ieftin? Si ei, si prin aceste adunari veti gasi resursele necesare sa cresteti preturile si sa va adresati doar clientilor alaturi de care merita sa lucrati.

Costurile conferintelor

Fiecare conferinta are si dezavantajul de a percepe o taxa de participare menita sa asigure cea mai buna calitate a experientei in sine, speakeri dintre cei mai buni si multa informatie si promotii de care sa ne bucuram cu totii. Shootless are un cost de 130 lei cu aproximatie, un cost mic dar care merita din plin, insa shootless este genul de conferinta cu ceva sponsorizare in spate din partea partenerilor, care vin cu oferte de workshop-uri ce se platesc in ultima zi a conferintei. Spre exemplu daca iti doresti sa mergi la workshop-ul lui Ovidiu Lesan de la SHootless, te va costa 350euro in plus fata de pretul biletului. Dar nu te obliga nimeni sa mergi si astfel de poti bucura de 2 zile intense de speakeri din diverse domenii si multe, dar multe pareri schimbate cu fotografi din alte colturi ale tarii. Noi in ziua de duminica ne-am organizat la o tura foto si am fotografiat un cuplu in centrul orasului pentru a share-ui din experientele fiecaruia si pentru a invata cat mai multe.

Apoi vine Wedcamp, o conferinta care costa ceva mai mult, undeva in zona a 250euro, insa in acesti bani beneficiezi si de ceva workshop-uri gratuite si mai ales cativa speakeri din afara, fotografi de nunta consacrati in piete mult mai  concurentiale decat Romania. Si aici, ai sansa de a invata multe si de a te face cunoscut in fata altor fotografi cu renume.

Esti fotograf profesionist? Nu ezita sa mergi la astfel de conferinte, merita, crede-ma pe cuvant!

Ce castigam din aceste conferinte?

Cred ca cel mai important castig in urma participarii la astfel de conferinte este de natura umana. Avem ocazia sa cunoastem colegi fotografi care au succes mai mare decat noi si de la care putem invata destul de multe. 

Castigam experienta si viziune in ceea ce facem. Ne largim orizonturile si creativitate inspirandu-ne de la ceilalti.

Castigam cunoastere si notorietate in piata, afisand o imagine buna in mediul online.

Pe scurt, mergi la orice conferinta si workshop din orasul tau si vei avea doar de castigat!

Comentarii


Nu sunt comentarii

Scroll
Afisare detalii.